Ураганен вятър вилнее в някои области на страната и нанася

...
 
Ураганен вятър вилнее в някои области на страната и нанася
Коментари Харесай

Ураганен вятър с над 130 км/ч изкоренява дървета: Враца бедс...

 

Ураганен вятър вилнее в някои области на страната и нанася големи вреди. Порутени здания и изкоренени дървета са единствено част от вредите, които нанася. 

Четири по-сериозни сигнала за вреди от мощния вятър в София са получени в пожарната досега. За цялата страна сигналите са 14. 

Припомняме, че областите с жълт код за мощен вятър са: Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Добрич, Кюстендил, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, София град, Стара Загора, Търговище, Шумен, Ямбол.

Областите с оранжев код са: Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Хасково и Кърджали.

Кризисният щаб на Община Враца разгласи отчасти бедствено състояние за територията на града поради ураганния вятър и нанесените вреди. Към момента неговите пориви са над 130 км/ч. 

При нужда ще бъдат включени и други обитаеми места в общината, които имат съществени провали по инфраструктурата.

Работи се по отстраняването на вредите. Подадени са над 50 сигнала на дежурния телефон. Най-сериозни са провалите в града, където има паднали и изкоренени дървета, повредени елементи от покривни структури и фасади на здания, прекратени електропроводници, счупени витрини и контейнери за битови боклуци. На места в кварталите има спиране на електрозахранването.

 
Снимка: Община Враца
 

В другите обитаеми места в общината поривите напразно са доста по-слаби, като в селата Челопек, Паволче, Лютаджик и Бели извор няма електрозахранване.В кварталите „ Бистрец “ и „ Кулата “ има прекратени електропроводници, а в село Власатица е повредена покривната структура на пенсионерския клуб.

Община Враца приканва жителите да се движат с нараснало внимание, а при опция – да не излизат от домовете си, поради заплаха от падащи предмети и пораждане на произшествия.

От Национален институт по метеорология и хидрология е разгласен червен код за мощен вятър на територията на област Враца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР